Wat doet een autosloop?

Venauto.nl

Is je auto total loss verklaard, of komt je auto niet meer door de apk? Vervelend, maar wanneer dit gaat om een oude auto, is de kans groot dat de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van het voertuig. Het is daarom beter om je auto te verkopen, maar hoe doe je dit precies? Je kunt natuurlijk je auto via het internet verkopen, maar niet veel mensen zoeken naar een sloopauto. Zo kan het maanden duren voordat je de auto kunt verkopen en dat is vervelend. Vooral wanneer je nog de verzekering en de belasting van het voertuig moet betalen. Je kunt de auto daarom beter naar de autosloop brengen zodat je er in een keer vanaf bent. In de meeste gevallen krijg je hier zelfs een vergoeding voor en is dat natuurlijk ideaal. In dit artikel gaan we precies uitleggen wat een autosloop allemaal doet en wat de waarde is van je sloopauto, lees het daarom eens grondig door.

Werkzaamheden autosloperij

autosloperijvanderven.nl/

Een erkende autosloop zorgt ervoor dat je auto opgegeven wordt voor demontage. Op deze manier staat het voertuig niet meer onder je naam en ben je niet meer belastingplichtig. Wanneer dit gebeurt is gaat de autosloop direct van start met het verwerken van de auto. Zo wordt het voertuig ontdaan van alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu. Pas dan kan de autosloop de onderdelen uit het voertuig halen. Deze onderdelen worden schoongemaakt en in een groot magazijn geplaatst bij de autosloperij. Vaak worden de bruikbare onderdelen verkocht aan gebruikers die onderdelen zoeken. Sommige onderdelen zijn veel geld waard en hier verdient een autosloperij zijn brood mee. Wanneer het voertuig geen economische waarde meer heeft, wordt deze naar de shredder gebracht. Het afval hiervan wordt naar de Autorecycling Nederland gestuurd voor verdere verwerking.

De waarde van de sloopauto

Je wilt natuurlijk weten wat de vergoeding is van je sloopauto. Op basis van het bouwjaar, model en het gewicht van het voertuig, wordt bepaald wat de vergoeding bedraagt. In de meeste gevallen kun je rond de 100 euro krijgen. Hoe zwaarder de sloopauto is, hoe meer geld je kunt krijgen voor de ijzerprijs. Echter, is het ook mogelijk dat de vergoeding stijgt wanneer je de auto zelf naar de autosloop brengt. Heeft je sloopauto onderdelen van een hoge kwaliteit? Mooi, want dan stijgt de vergoeding sowieso en kan de autosloop veel geld verdienen aan de onderdelen.