Hoe verkoop je een schadeauto?

Autosloop.nl

Heb je sinds kort schade gereden met je voertuig? Vervelend, maar je kunt er voor kiezen om met de schade door te rijden. Vooral wanneer de schade klein is en het alleen de look van de auto aantast. Echter, kun je er ook voor kiezen om je auto direct te verkopen en vaak is dit de juiste beslissing. Je kunt namelijk eenvoudig een schadeauto verkopen, wanneer je weet hoe je dit moet doen. Het is een ingewikkeld proces en je moet goed kijken naar verschillende zaken. Kijk bijvoorbeeld eens naar andere schadeauto’s en kijk hoe deze verkocht worden. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je precies weet hoe je een schadeauto kunt verkopen.

Via het internet

Je kunt een schadeauto via het internet verkopen, maar het is wel verstandig om de waarde te bepalen. Het is namelijk belangrijk om een realistische prijs te hebben, zodat mensen ook aandacht tonen aan de advertentie. Je kunt de waarde laten bepalen bij een garage die eventueel de auto kan maken. Hierbij is het van belang dat je op het internet kijkt naar de dagwaarde van je voertuig. Je kunt op bepaalde websites namelijk je kenteken invullen en zo eenvoudig de dagwaarde opzoeken van je auto. Wanneer je de reparatiekosten van de dagwaarde haalt, krijgt je de realistische verkoopprijs van je schadeauto. Zet een mooie advertentie op het internet en zorg ervoor dat er genoeg informatie beschikbaar staat. Het is belangrijk dat je foto’s maakt van het voertuig en natuurlijk ook van de schade. Informatie zoals de kilometerstand en wanneer de auto apk gekeurd is van groot belang.

Autosloop.nl

Autosloop

Zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van je voertuig? Vervelend, maar dat betekent dat je auto klaar is om naar de autosloop te gaan. Zoek een RDW erkende autosloperij in de buurt en breng je auto hier naar toe. Je kunt natuurlijk ook de auto laten ophalen door de autosloperij. De autosloperij meld je auto aan bij het RDW voor demontage en zorgt voor een vrijwaringsbewijs. De auto staat hierdoor niet meer onder je naam en dat betekent dat je niet meer belastingplichtig bent. De autosloperij geeft je een redelijk vergoeding voor het laten slopen van het voertuig. Hierbij is het gewicht van het voertuig van groot belang en is dit gebaseerd op de oud ijzer prijs. De autosloperij sloopt de auto en gebruikt bepaalde onderdelen voor de verkoop.