e auto naar de sloperij brengen

Venauto.nl

Je auto naar de sloperij brengen dat wilt natuurlijk niemand, maar soms ontkom je er niet aan. Zo kan het zijn dat je auto niet meer door de keuring komt en dat er te veel gerepareerd moet worden aan de auto. Vaak liggen de reparatiekosten een stuk hoger dan de waarde van de betreffende auto. Dit is het niet waard en je kunt zo beter de auto naar de sloop brengen, zodat je er nog iets voor terug krijgt. Voordat je de auto naar de sloop brengt, is het van belang dat je wat onderzoek doet. Je moet erachter komen hoeveel de sloopauto nu eigenlijk waard is en waar je deze het beste kunt verkopen. Iedere sloperij is natuurlijk anders en bieden eventueel een andere prijs aan voor je sloopauto. Hoe werkt dit? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

De auto laten ophalen

Wanneer de auto een sloopauto is, is er een kleine kans dat deze nog kan rijden. In veel gevallen mag je helemaal niet de weg op gaan en is deze niet APK gekeurd. Dit betekent dat je hem niet zo maar naar de sloperij kunt brengen. Je hebt hier een aanhangwagen voor nodig en dit kan veel tijd en geld kosten. Tegenwoordig zijn er veel sloperijen die een ophaalservice hebben, waardoor je zelf niet met de auto hoeft te komen. De vergoeding die je krijgt voor het verkopen van de auto aan de sloperij lift een stuk lager wanneer je deze laat ophalen. Echter, is het vaak de beste oplossing voor de meeste mensen met een sloopauto. Kijk daarom goed op het internet naar een sloperij met een ophaalservice.

Venauto.nl

Documenten

Voordat de sloperij aan de slag kan gaan met de demontage van het voertuig, zijn er bepaalde documenten nodig. Je hebt ten eerste alle kentekenpapieren nodig en je wilt dat deze overgeschreven wordt. Op deze manier kun je een vrijwaringsbewijs ontvangen en deze gebruiken voor het opzeggen van de belasting en de verzekering. Ben je de kentekenpapieren kwijt? Geen probleem, want de autosloperij heeft in de meeste gevallen een RDW erkenning, zo kunnen ze zelf een vrijwaringsbewijs geven. Hierbij vragen ze een demontagecode aan voor je voertuig en hiermee wordt de auto vrijgegeven. In de meeste gevallen moet je als eigenaar een document ondertekenen, zodat de auto niet meer onder je naam staat.