Schade opgelopen met de auto, wat nu?

Sloopauto-online.nl

Schade oplopen met de auto is natuurlijk nooit fijn. De meeste schade kun je makkelijk laten repareren, maar dat is niet altijd het geval. Het kan namelijk zo zijn dat er te veel schade is en dat je liever de auto verkoopt. Het verkopen van schadeauto’s is een ingewikkelde opgave en is een stuk moeilijker dan een normale auto. Veel mensen weten niet hoe je een schadeauto moet verkopen en waar je op moet letten. Echter, zijn er veel mensen die juist een schadeauto willen kopen zodat ze deze kunnen opknappen. Schadeauto’s zijn namelijk een stuk goedkoper dan een normale auto en dat komt natuurlijk door de schade. Mensen die een schadeauto kopen doen dit met het doel om meer winst te kunnen maken. Maar hoe verkoop je schadeauto’s en waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je eenvoudig je schadeauto kunt verkopen.

Bepaal de waarde

Sloopauto-online.nl

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het lastiger is om een auto te verkopen met schade dan een auto zonder schade. Echter, is het geen onmogelijk opgave en is het van belang dat je de schadeauto laat taxeren. Een schadeherstelbedrijf is hier gespecialiseerd in en kan zien wat de waarde is van je schadeauto. Wanneer de kosten van de reparatie lager liggen dan de waarde van het voertuig, kun je deze eenvoudig via het internet verkopen. Je kunt trouwens ook via het internet de dagwaarde van je auto controleren.

Online verkopen

Je kunt op het internet eenvoudig via een occasion website je schadeauto verkopen. Het is hierbij wel van belang dat je aangeeft dat het gaat om een schadeauto. Mensen willen genoeg informatie over de auto kunnen inzien en dit moet je laten zien in de advertentie. Je kunt trouwens ook afbeeldingen van het voertuig toevoegen aan de advertentie zodat de kopers een beeld krijgen van het voertuig. Het online verkopen van een schadeauto kan maanden duren, maar wanneer je dit goed aanpakt, duurt dit enkele weken.

Autosloperij

Zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de waarde van je auto? Vervelend, maar dat betekent in de meeste gevallen dat je de auto naar de sloop moet brengen. Bij de sloop krijg je namelijk nog een kleine vergoeding voor je auto. De autosloperij haalt de auto uit elkaar en hergebruikt verschillende onderdelen van de auto. Wanneer de sloopauto niet meer kan rijden, kan deze opgehaald worden door de autosloperij.