Waarom zou je met een sloopauto naar de sloperij gaan?

In de tijd van nu zie je vaker meer mensen hun auto laten brengen naar de autosloperij. Maar wanneer is het handig om dit te doen? Dit is iets wat veel mensen zich de tegenwoordig vaker afvragen. De autosloperij is een plek waar auto’s gesloopt worden en dit gebeurt uiteraard niet met gloednieuwe voertuigen. Het gaat hierbij om auto die niet door de APK keuring heen konden komen en de reparatiekosten van de auto hoger in waarde waren dan de dagwaarde van de auto. Vaak spreek je dan van een sloopauto, je kunt dan je sloopauto proberen te verkopen, dit kan via een online advertentie, maar daar zitten diverse nadelen aan. Dit kun je ook nog via een andere manier doen, via de autosloperij. Hier zitten voordelen aangekoppeld, maar welke voordelen zijn het belangrijkste en van toepassing?

De tijdsduur

Als je naar de sloperij gaat is een van de grootste voordelen dat je auto snel wordt opgehaald en naar de autosloperij gebracht kan worden. Sommige sloperijen beloven zelf een 24 uur service aan te bieden. Dit geldt voor alleen de autosloperij met een ophaalservice en hier moet je vooraf wel even goed rekening mee houden als van belang voor je is. Ook ben je op deze manier erg snel van je voertuig af. Je wilt namelijk niet te lang wachten met het aanschaffen van een nieuw voertuig als je dat van plan bent. Bij het verkopen van de auto krijg je ook een vrijwaring code, deze code zorgt ervoor dat de sloopauto officieel van je naam is verwijderd. En je dus ook geen belasting en lopende verzekeringen meer van de sloopauto betaalt.

Geld

Als je van plan bent om je sloopauto te verkopen dan ben je vaak binnen 24 uur hier al van af. Dit is een groot voordeel en je krijgt er ook nog eens een kleine vergoeding voor terug. Deze vergoeding is hangt af van het type en model voertuig die je hebt en het aantal oud ijzer net als net auto-onderdelen die herbruikbaar zijn van de sloopauto. De vergoeding kan dus laag zijn, maar ook een stuk hoger en dit is erg te waarderen, zodat je op deze methode een nieuwe auto kan kopen als je dat van plan was. De autosloop verdient zijn geld aan het slopen van de sloopauto’s en het verkopen van de herbruikbare onderdelen die in de auto nog te bevinden zijn.